Mangalda Midye Nasıl Yapılır ?

Eveet sevgili midye severler lütfen fotoğraflara bakmadan önce ekrana koruyucu koyun zira ağzınızın suları damlayabilir :)

Bu sene yıllar sonra 2 ay tatil yapma fırsatım oldu Eski Foça'da . Midye delisi birisi olarak mangalda midyeyi ilk defa denedim tadı damağımda kaldı diyebilirim zaten yapan kişi bunu yedikten sonra bir daha başka türlü yemezsin demişti ama el mahkum her yerde böyle güzel etli midye olmadığından dandik midyelere tamah edebiliyoruz :)

İlk Önce Murat kaptan ile Alp (eşim ) zodyak ile iskelenin oradan midyeleri topladılar , sonrasında Alp bilmediğinden dolayı Murat midyeleri bıçak yardımı ile araladı hafifçe içindeki suları boşalttı sonrasında Alp mangal başına geçip itina ile üstüne dizdi ...





Onlar olurken bir yandan da tereddüt ediyorum acaba nasıl olur diye ? Neyse ateşte durdukça ağızları açılmaya başladı midyelerin pişenler kenara alınıp bıçak yardımı ile aralandı..




Sıcak yemek daha güzel oluyor hemen çatala batırıldı tabii..





Ve hazırlanan Zeytinyağı limon karışımına batırılıp çıkardıktan sonra tuzlanarak afiyetle yendi :)




O kadar lezzetli olmuştu ki çok fazla yemişiz ve bu yeme işlemini tekne turundan sonra yapmıştık gündüz güneşi yedikten sonra akşamda midyeyi fazla kaçırınca sabaha kadar ateş basması ile sabahı sabah ettik siz siz olun bizim gibi midye görgüsüzlüğü yapıp fazla yemeyin :)




















0 yorum:

Yorum Gönder